SLEZSKÝ PIVOVAR jsme postavili ve stoletých sklepních prostorách hostince U Balona v roce 2014.

Tyto sklepy jsou ideálním místem pro kvašení a zrání našich piv, které vaříme výhradně z čistých přírodních surovin bez chmelových extraktů nebo stabilizátorů. Piva zásadně nefiltrujeme ani nepasterizujeme, proto si zachovávají svou typickou vůni i chuť chmele a sladu a zůstávají plné zdravých a pro organismus potřebných látek a vitamínů.

Prosklenou částí hostince uvidíte dvounádobovou nerezovou varnu o objemu 1000 litrů. Proces kvašení probíhá v otevřených spilkách (kvasných kádích) za stálé teploty. Zrání našeho pivního moku se odehrává v ležáckých tancích za konstantní teploty 1,5° Celsia po dobu 5 až 6 týdnů. Klima sklepů umožňuje nepoužívat urychlovací procesy.

Názvy našich piv jsme volili, dle našeho regionu "razoviteho". Prémiovou řadou je: ŠTAJGR 12° světlý ležák a BULAČ 10° světlé výčepní pivo. Pivní speciály často obměňujeme, takže pokaždé, když k nám zavítáte si můžete vychutnat jiný druh pivního moku. Dej Bůh štěstí!
 
 
 

SLEZSKÝ PIVOVAR

                                                                               " bo fajne pivo "

  

 
Autor: Admin U Balona | Počet přečtení: : 12033x

Přehled dalších článků