O pivovaru

SLEZSKÝ PIVOVAR jsme postavili ve stoletých sklepních prostorách hostince U Balona v roce 2014.

Tyto sklepy jsou ideálním místem pro kvašení a zrání našich piv, které vaříme výhradně z čistých přírodních surovin bez chmelových extraktů nebo stabilizátorů. Piva zásadně nefiltrujeme ani nepasterizujeme, proto si zachovávají svou typickou vůni i chuť chmele a sladu a zůstávají plné zdravých a pro organismus potřebných látek a vitamínů.

Prosklenou částí hostince uvidíte dvounádobovou nerezovou varnu o objemu 1000 litrů. Proces kvašení probíhá v otevřených spilkách (kvasných kádích) za stálé teploty. Zrání našeho pivního moku se odehrává v ležáckých tancích za konstantní teploty 1,5° Celsia po dobu 5 až 6 týdnů. Klima sklepů umožňuje nepoužívat urychlovací procesy.

Názvy našich piv jsme volili, dle našeho regionu "razoviteho". Prémiovou řadou je: 12° světlý ležák a BULAČ 10° světlé výčepní pivo. Pivní speciály často obměňujeme, takže pokaždé, když k nám zavítáte si můžete vychutnat jiný druh pivního moku. Dej Bůh štěstí!
 
 

 SLEZSKÝ PIVOVAR

Bo fajne pivo

 
Více v galerii nebo na: www.slezskypivovar.cz a www.havirovskypivovar.cz
  
 


NABÍDKA MENU

  • Titulní stránka
  • Kontakt
  • Na čepu:
  • 12° světlý ležák
  • 15° CUKROUŠ vídeňský polotmavý speciál
  • 10° BULAČ světlé pivo
  • 13° HAJCMAN polotmavý speciál
  • 12° BORŮVKA světlý ležák s příchutí borůvky
  • 14° FACHMAN IPA India Pale Ale světlý speciál
  • 15° KILOFF NEW ENGLAND IPA světlý speciál

Přepnout na mobilní verzi

KONTAKT

Hostinec U Balona
SLEZSKÝ PIVOVAR
Selská 1329/43 Havířov

Manažer: Dominik Kowala
mobil: +420 601 550 001
Tel.: +420 596 810 914
info@ubalona.cz

Provozní doba:
Neděle - Středa 11:00 - 22:00 hodin
Čtvrtek              11:00 - 23:00 hodin
Pátek - Sobota  11:00 - 24:00 hodin

Kuchyně do 21:00 hodin

Vánoční a Novoroční provozní doba:
24.12.2018 11:00–14:00 ŠČODROK
(nevaříme, chceme vidět zlaté prasátko)
25.12.2018 ZAVŘENO
26.12.2018 12:00–22:00
31.12.2018 11:00–17:00
1.1. 2019   12:00–22:00

 

PŘIJÍMÁME

U nás v hostinci lze platit
těmito způsoby:
  • Ticket Restaurant
  • Gastro Pass
  • Chèque Déjeune
  • Platební kartou
  • Peníze na ruku :)

DALŠÍ INFORMACE